Belépés a szerkesztőfelületre        
siteice-honlapkeszites-reszponziv-header-pc2.png
siteice-honlapkeszites-reszponziv-header-mob2.png
siteice-honlapkeszites-reszponziv-header-pc2.png

Mi a reszponzív weboldal?

Mit jelent az, hogy egy honlap „reszponzív”? A mobilbarát oldalak jelentősége azóta vált kulcsfontosságúvá, amióta megjelentek a táblagépek és az internetezésre alkalmas telefonok. Bizonyára tapasztaltad már hogy a telefonodon „szétesik egy oldal, nem tudod a teljes tartalmat megnyitni. Mára valamennyi felhasználó elvárja, hogy a honlapok a kijelző méretétől és felbontásától függetlenül könnyen olvashatóak és gyorsak legyenek.

Eleinte a honlapokhoz külön mobil verzió készült, ami valójában egy külön weboldal volt. Ezt az oldalt az eredeti verzióval, azonos tartalommal töltötték csak más elrendezésben jelenítették meg, annak érdekében, hogy eltérő méretű kijelzőkön egyaránt kezelhetőek legyenek. A későbbiekben viszont megjelent a reszponzív technika (responsive), amivel már nem kell külön mobil verziót készíteni, ugyanis a honlap érzékeli a kijelző felbontását, amihez dinamikusan alkalmazkodik és a kívánt formában jelenik meg.

2015 Április 21-től már nem csupán a felhasználók, de a Google is elvárja, hogy a honlapok reszponzív technikával készüljenek. Ennek hiányában hátrasorolja honlapunkat a találati listában.

Egy mobileszközökre optimalizált, reszponzív honlap előnyei:

  • Egyszeri fejlesztés egyaránt alkalmazható különböző eszközökön.
  • A felhasználók a már megszokott módon böngészhetik az oldalt, ezzel idő takarítanak meg
  • Az elérhetőségeknél egy gombnyomásra navigál, tárcsáz, vagy üzenetet küld.
  • A Google előre sorolja a mobileszközökre optimalizált, reszponzív honlapokat.
  • Egyszerű a tartalomfrissítés.
  • Több látogató.

scr-arthome.png

A reszponzív technológia már több éve rendelkezésre áll, mégis kevés honlap van, ami már megfelel a jelen kor és a Google elvárásainak. Ennek oka lehet a magas elkészítési költség, amin a Siteice változtatott. Egyszerre kínálnak reszponzív technológiával készült honlapokat idő- és költséghatékony módon.

A jó responsive honlap gyorsan betöltődik, soha nem kell vízszintesen görgetni és könnyen megtalálható rajta a keresett tartalom.

Ha neked is fontos, hogy honlapod mobil eszközökön is kiváló böngészési élményt nyújtson, akkor feltétlenül választd a reszponzív technológiát! A megoldás egyszerre garantálja a gyors frissítést és a versenyképes megjelenést. Bízd az üzemeltetést is profikra, mert ők tudják, milyen szerverekre van szükséged, mindig elvégzik a honlapodon a technikai frissítéseket és állandó ügyfélszolgálatot biztosítanak!

siteice.com


vissza

facebookemail